La Diputació de Girona i l’Associació LiberPress han decidit ajornar l’acte de lliurament de la 22a edició dels Premis LiberPress per la situació d’excepcionalitat a causa de la pandèmia de la Covid-19. El lliurament dels guardons, doncs, es fara més endavant en una data per concretar, quan les condicions sanitàries “siguin més adients”.

Enguany, els Premis LiberPress, més vinculats a la solidaritat, han estat reorientats i en la seva vessant més social homenatgen els diferents col·lectius i els diversos professionals implicats en la lluita contra la Covid-19. Les institucions organitzadores, però, han considerat prudent posposar la cerimònia.

L’objectiu és que l’acte serveixi de reconeixement simbòlic a diverses associacions, entitats, institucions i persones que des del voluntariat han estat lluitant contra la pandèmia, des de diferents fronts, amb l’objectiu de ser al costat de la societat, a més de recordar totes les víctimes provocades per la pandèmia.

Els Premis Liberpress, creats el 1999, tenen per objectiu obrir un espai de debat sobre quin és el paper dels mitjans de comunicació dins la societat, i premiar els personatges d’àmbit mundial que hagin destacat per la seva tasca independent, democràtica i solidària. LiberPress també busca implicar en aquest projecte associacions humanitàries per tal que aconsegueixin ampliar el seu suport econòmic i mediàtic.