Prensa Ibérica ha aprovat l’aplicació d’un expedient de regulació temporal d’ocupació de fins al 50% de reducció de la jornada laboral i sou durant tres mesos per a tot el grup, com a mesura per fer front a la davallada d’ingressos causada per la crisi del coronavirus.

Els comitès d’empresa de 17 diaris de Prensa Ibérica consideren que es tracta d’un percentatge “desproporcionat” i , en un comunicat conjunt, adverteixen que “impedirà seguir prestant el nostre servei essencial en les condicions que diferencien els mitjans contrastats i fiables d’altres on la desinformació i les falsedats troben terreny abonat”.

L’ERTO afecta capçaleres com El Periódico de Catalunya, Diari de Girona, Regió 7, Levante-EMV, Diario de Mallorca, Diario de Ibiza, Sport i Superdeporte. D’aquest últim, a més, se n’ha suspès l’edició impresa.

Els comitès remarquen que les plantilles estan fent “un gran sobreesforç en condicions adverses per satisfer la gran demanda d’informació veraç”. En aquest sentit, afegeixen que reduir el personal dels mitjans en aquests moments “limita el dret dels ciutadans a estar ben informats i a la fiscalització dels poders públics”.

Els representants laborals de Prensa Ibérica també reclamen al Govern espanyol, que ha inclòs els mitjans dins els  serveis essencials, que articuli “vies econòmiques” que permetin seguir oferint el servei “en condicions de qualitat”, i recorda els ajuts aprovats a Itàlia i Dinamarca.