El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) i UGT van presentar el passat divendres davant dels tribunals un recurs contenciós-administratiu contra l’acord del ple del Consell de Mallorca que va declarar “d’interès públic” el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) per així iniciar-ne els tràmits pel seu cessament evitant que passés la comissió informativa del ple. El passat 12 d’agost, el PSIB ja va registrar al Consell un recurs administratiu per anul·lar la declaració, a la que, juntament amb PSM-IV-ExM, hi va votar en contra.

A banda, dijous es va constituir la Plataforma en defensa de RTVM, una iniciativa de l’Obra Cultural Balear (OCB) de la que en formen part sindicats, els partits de l’oposició, i associacions com Memòria de Mallorca i Joves de Mallorca per la Llengua.

L’objectiu de la Plataforma és donar una “resposta” al tancament de RTV Mallorca, organitzar mobilitzacions per reclamar-ne la seva continuïtat, i cercar alternatives que permetin “mantenir uns mitjans de comunicació de qualitat, promotors de la cultura i de la nostra indústria audiovisual, i en llengua catalana”.