Foto: Joanna Chichelnitzky

L’òrgan d’administració de Principal ha acomiadat Saül Gordillo com a director arran de les denúncies d’agressió sexual per part de dues redactores del mitjà. Els fets s’haurien produït la matinada de l’1 al 2 de desembre, després del sopar d’empresa.

Amb aquesta decisió, Principal ha tancat el protocol d’assetjament activat tan bon punt va tenir coneixement de les denúncies, “tot respectant els drets de totes les parts implicades, tant pel que fa als drets de les possibles víctimes, com la presumpció d’innocència a què té dret qualsevol persona”.

El digital del grup 8tv explica que es va contractar “un professional extern i independent per recollir tota la informació rellevant i ajudar en l’execució del protocol”. En paral·lel, es va apartar provisionalment Gordillo de les seves funcions, ja que l’empresa “no podia dur a terme cap sanció sense un expedient investigador i disciplinari previ”. Un cop ha conclòs el tràmit, l’òrgan d’administració de Principal ha decidit acomiadar-lo.

“Per raons de confidencialitat i per tal de no interferir en les investigacions que puguin dur a terme Mossos d’Esquadra o l’autoritat judicial, el resultat de la investigació interna no es donarà a conèixer a tercers, llevat d’ordre administrativa o judicial en contra”, indica Principal, nascut a principis d’octubre.

Antecedents

La primera denúncia es va presentar el 20 de desembre. En el document, la redactora de Principal explica que Gordillo li hauria fet tocaments mentre demanaven una copa a la Sala Apolo de Barcelona. La noia diu que va quedar en xoc, i després que els companys de la redacció la calmessin, va marxar a casa en taxi. L’endemà va anar al CAP, on va necessitar assistència psicològica amb la terapeuta, i li van donar la baixa.

El 22 de desembre, Saül Gordillo va haver de declarar davant dels Mossos d’Esquadra, d’on va sortir amb la condició d’investigat. L’endemà, es feia pública una segona denúncia d’una altra periodista de Principal pel mateix delicte, presumptament ocorregut la mateixa nit. Ambdues estan de baixa.

La Unitat Central d’Agressions Sexuals dels Mossos s’encarrega de la investigació.