Prisa ha donat per finalitzat el contracte per a la venda de Media Capital al grup francès Altice per 440 milions d’euros. L’acord, segellat el juliol de 2017, estava supeditat a l’autorització de l’autoritat de competència portuguesa, la qual no s’ha obtingut. El termini per complir amb els requisits del contracte finalitzava el 16 de juny.

Prisa remarca que, malgrat la venda de Media Capital a Altice no s’ha tancat, això “no altera” l’acord de refinançament subscrit pel grup amb els bancs creditors, el qual amplia el venciment del deute fins a finals de 2022. Ara analitzarà “tots els escenaris” que sorgeixin al voltant del futur de l’empresa audiovisual portuguesa.

El grup editor d’El País va entrar en l’accionariat de Media Capital el 2005, quan va adquirir un 33% d’accions per 189 milions d’euros. El 2007, després de dues OPA consecutives, el percentatge va pujar fins al 94,39%. Prisa va posar a la venda la seva participació en el marc de la política per reduir el deute amb els bancs.