El 21 de maig Juan Luis Cebrián es quedarà sense cap mena de responsabilitat executiva a Prisa. El consell d’administració del grup ha decidit que el 21 de maig deixi de presidir El País, diari del qual va ser cofundador fa 42 anys. El directiu continuarà vinculat a la capçalera com a president d’honor d’El País, on continuarà escrivint periòdicament.

Cebrián tampoc presidirà la fundació que havia de vetllar per la independència editorial dels mitjans del grup (que va anunciar a la tardor juntament amb el pla de successió), ja que la direcció del grup ha descartat la seva creació.

Juan Luis Cebrián va ser un dels fundadors d’El País i va dirigir el diari des del seu naixement el maig de 1976 fins al novembre de 1988, quan va ser nomenat conseller delegat de Prisa. El 2012 va assumir la presidència del grup en substitució d’Ignacio Polanco. El germà d’aquest, Manuel Polanco, va rellevar Cebrián en la presidència el passat desembre, tot i que les funcions executives les va assumir el conseller delegat Manuel Mirat.