El grup Prisa han arribat a un acord d’intencions per a la venda d’un 30,22% de l’accionariat de la filial Media Capital a la societat portuguesa Pluris Investments.

L’objecte de l’acord és establir els termes i les condicions inicials en què ambdues parts estarien disposades a tirar endavant l’operació, així com les passes a seguir, inclosos els contactes preliminars amb les autoritats reguladores portugueses i l’obtenció d’un waiver (renúncia) de determinats creditors financers de Prisa, establint un període d’exclusivitat fins al 15 de maig.

El passat març, el grup portuguès Cofina va renunciar per sorpresa a comprar Media Capital després d’haver tancat un acord amb Prisa (i una posterior rebaixa del preu) i el vistiplau de les autoritats reguladores de Portugal.

El 2017, Prisa va acordar la venda de les seves accions a Media Capital al grup francès Altice. Un any després, però, l’operació va quedar cancel·lada al no haver-se obtingut l’autorització de l’autoritat de competència portuguesa.

Prisa va entrar en l’accionariat de Media Capital el 2005, quan va adquirir un 33% de les accions per 189 milions d’euros. El 2007, després de dues OPA consecutives, el percentatge va pujar fins al 94,69%.