L’ERO per a Pressprint presentat fa un mes s’ha tancat sense acord entre la direcció i els treballadors. Així doncs, tira endavant el tancament de la planta de Barcelona amb l’acomiadament dels 80 treballadors; nou sortides més a Madrid (inicialment eren 12), així com una rebaixa salarial del 15% per a la resta.

Els treballadors rebran la indemnització mínima que marca la nova normativa laboral: 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats. El comitè d’empresa presentarà una demanda contra l’ERO, tal com han fet totes les empreses de Prisa en els respectius expedients de regulació.

A Barcelona demanen la dimissió del president del comitè

El final de la negociació, a més, va indignar els treballadors de la planta de Barcelona, que van demanar la dimissió el president del comitè intercentres i membre de l’executiva de CCOO a Madrid.

El problema es va generar quan es va aprovar desconvocar els quatre últims dies de vaga dels deu programats per fer un gest cap a l’empresa, decisió que no va comptar amb la participació dels treballadors de Zona Franca. A més, aquests l’acusen d’enviar un comunicat en nom de tot el comitè sense haver consultat el de Barcelona, que considerava inassumible alguns dels punts que hi expressava.