La Fundació Photographic Social Vision ha prorrogat fins al 10 de novembre el termini per presentar-se a la primera edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes (inicialment finalitzava el 28 d’octubre).

L’objectiu de la nova beca, dotada amb 8.000 euros, és “donar suport al desenvolupament de joves fotoperiodistes amb les inquietuds, talent, principis i valors del millor periodisme visual i per promoure que aquests autors i autores, gràcies al suport rebut, ajudin a fer visibles temàtiques i reptes socials de necessària difusió i reflexió en la societat”.

La iniciativa agafa el relleu de la beca d’investigació fotoperiodística impulsada el 2016, amb la voluntat de retre homenatge a Joana Biarnés (1935-2018), pionera del fotoperiodisme a l’Estat.

Bases

Per participar a la Beca Joana Biarnés cal tenir entre 18 i 35 anys i ser resident a l’Estat. Els projectes poden ser individuals o col·lectius. El jurat valorarà que la temàtica sigui inèdita o aporti una nova perspectiva sobre un assumpte tractat amb anterioritat en l’àmbit del periodisme visual. El resultat del treball ha de tenir com a finalitat informar la ciutadania sobre una realitat d’interès social rellevant.

El veredicte del jurat es farà públic el 4 de desembre al Palau Robert de Barcelona, en el marc de la inauguració de Viatge a un arxiu, d’Imma Cortés, exposició homenatge a Joana Biarnés.

La persona o col·lectiu guanyador tindrà nou mesos per realitzar el treball becat, durant els quals comptarà amb l’assessorament d’un tutor que donarà suport al desenvolupament del projecte.

La Fundació Photographic Social Vision s’encarregarà de comissariar, editar i produir una exposició amb el treball guanyador, la qual itinerarà per diferents seus.