L’eurodiputat Carles Puigdemont ha presentat una pregunta a la Comissió Europea sobre la donació de 15 milions d’euros en forma d’ajuts per part del Govern espanyol a les televisions privades estatals, tot remarcant els beneficis obtinguts el darrer any per Mediaset (221,7 milions d’euros) i Atresmedia (117,9 milions).

Puigdemont recorda que, en el marc de les mesures estatals de suport a l’economia arran de la pandèmia del coronavirus, la Comissió Europea ha establert que les ajudes són compatibles amb el Tractat de Funcionament de la UE si aquestes “no superen els 800.000 euros per empresa en forma de subvencions directes, bestretes reemborsables o avantatges fiscals o de pagament”.

L’eurodiputat català pregunta a la Comissió si la subvenció de 15 milions a fons perdut per a les TV privades estatals és compatible amb les mesures temporals decretades. “Investigarà la Comissió si hi ha una violació de la competència entre aquelles empreses d’àmbit estatal que rebran ajuts i les regionals o locals?”, qüestiona.