La Fundació puntCAT ha posat en marxa la Distinció Vinton Cerf, amb una dotació de 20.000 euros, quantitat donada pel propi enginyer nord-americà, considerat un dels “pares” d’internet, i guanyador del 30è Premi Internacional Catalunya. La finalitat del guardó és reconèixer i potenciar les activitats de recerca relacionades amb el desenvolupament d’internet i la innovació digital en els territoris de parla catalana.

Aquesta distinció s’incorpora a la convocatòria de projectes que la Fundació va endegar a finals de gener, que d’aquesta manera s’amplia i incrementa la seva dotació total fins al 180.000 euros.

Poden optar a la Distinció Vinton Cerf investigadors de les universitats de la Xarxa Vives i dels centres de recerca dels Països Catalans que presentin projectes en els àmbits d’internet i la innovació digital, en el marc de la convocatòria de projectes puntCAT. La institució guanyadora rebrà l’import de l’ajut corresponent i, addicionalment, la dotació de la Distinció.

Amb la Distinció Vinton Cerf, la Fundació vol reconèixer els mèrits científic-tecnològics de l’actual vicepresident de Google, així com una generositat palesa en el fet de retornar en forma de donació, tant a la puntCAT com a d’altres iniciatives solidàries, l’import del Premi Internacional Catalunya atorgat per la Generalitat, dotat amb 80.000 euros.

La convocatòria general d’ajuts té la finalitat de finançar projectes amb contingut o estructura digital que tinguin ambició disruptiva, tracció col·laborativa o caràcter estratègic en com a mínim un dels següents àmbits: tecnologies de la informació i la comunicació; llengua, cultura i societat; i serveis i infraestructures estratègiques. El termini per presentar propostes finalitza el 28 de març.

La iniciativa es dirigeix a entitats o institucions públiques o privades sense ànim de lucre propietàries. Els seus objectius són desenvolupar solucions i serveis digitals que afegeixin valor als usuaris del domini .cat individualment i col·lectiva als membres de la comunitat; dinamitzar el català a internet; i innovar en l’àmbit de les tecnologies digitals.