Aquest 10 de gener, Ràdio Marina ha fet 40 anys. Per commemorar l’efemèride, durant el 2023 l’emissora realitzarà diverses activitats, entre les quals un acte institucional per després de Setmana Santa, i una exposició itinerant que visitarà diverses poblacions de les comarques de la Selva i el Maresme.

El 10 de gener de 1983, un grup de cinc persones van fer la primera emissió al 100.3 de l’FM des d’un estudi en un domicili particular de Blanes, després d’adjudicar-se la llicència de la Generalitat amb una proposta per posar en marxa una emissora d’àmbit comarcal, en català i independent.

L’emissora va néixer amb el nom de Ràdio Blanes, poc després va canviar el nom a Antena Blava, i es va integrar a Cadena 13. En aquest temps, es van construir els estudis a Ca la Guidó de Blanes, on actualment hi continua tenint la seu. El 1985, es va fusionar amb una altra emissora de la població, Ràdio Mediterrània, donant lloc a la marca Ràdio Marina.

L’any passat l’emissora va iniciar una nova etapa sota la direcció i gestió de Josep Lluís Vidal Torres. El nou projecte aposta per la digitalització i la presència multicanal, tot mantenint l’esperit de mitjà de comunicació comarcal, en català i independent.