Ràdio Marina ha iniciat una nova etapa sota la gestió i direcció de Josep Lluís Vidal Torres, soci fundador de solucions360 i editor de tres60.cat. El canvi es produeix després de tancar un acord amb la propietat per a l’explotació empresarial de l’emissora amb l’arrendament de les llicències de Blanes (al 100.3 de l’FM) i Calella (al 96.2), operació autoritzada al desembre pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

El contracte d’arrendament (amb opció de compra) és fins al 28 juliol de 2025, quan expira la concessió de les llicències. Un cop renovades, l’acord s’allargaria fins al 31 de desembre de 2031.

Aposta per la digitalització

En la nova etapa, Vidal vol potenciar el vessant digital d’aquesta històrica emissora de les comarques de la Selva i l’Alt Maresme, que conservarà el nom de Ràdio Marina. En concret, marina360 serà el seu nou portal arran de la integració de tres60.cat en l’estructura de l’emissora. La previsió és que el nou web estigui operatiu a finals de febrer.

marina360.cat oferirà els continguts informatius de Ràdio Marina, l’emissió en línia, així com un canal de podcast amb els continguts més destacats de l’FM i també de nous que s’aniran incorporant en els propers mesos. Per la seva part, l’actual radiomarina.com passarà a ser l’espai corporatiu de l’emissora.

Una de les característiques de tres60.cat és un podcast informatiu diari que resumeix l’actualitat en un parell de minuts i que es difon a través de Telegram. Una iniciativa distingida als Premis Ràdio Associació (en la modalitat d’innovació) i als Premis Carles Rahola (informació digital) que es manté amb la integració a Ràdio Marina.

Josep Lluís Vidal no és nou a Ràdio Marina, on entre 2005 i 2014 va desenvolupar diferents tasques: locutor, productor, tècnic de so, i responsable de web i xarxes socials. Posteriorment va passar per Ona Malgrat i Ràdio SantVi, a més de col·laborar a Ràdio Capital de l’Empordà.

El darrer projecte impulsat per Vidal és tres60.cat, fruit de la fusió l’any passat dels portals maresme360 i laselva360, que va crear els anys 2010 i 2018, respectivament.

Josep Lluís Vidal: “El podcast de laselva360 replanteja la informació de proximitat”