El director i productor de cinema i televisió Raimon Masllorens ha estat escollit aquest dilluns nou president de Productors Audiovisuals Federats (PROA) per als propers dos anys. Substitueix Ramon Colom, qui exercia el càrrec des de l’octubre de 2011, i que des de desembre és president de la confederació estatal FAPAE.

Masllorens, productor executiu de Brutal Media, centrarà la seva gestió en potenciar el finançament del sector, utilitzant totes les eines a l’abast de la patronal audiovisual catalana, en un moment “particularment difícil i complex” per a l’audiovisual. També aposta per una gestió “molt cohesionada” i per la creació de quatre àrees de treball: ficció, documental, animació i flux televisiu.

A més, vol incorporar les “àrees estratègiques” de noves tecnologies i d’internacionalització, posant l’accent en l’impuls de les coproduccions i en el suport a la tasca de Catalan Films & TV. Sobre aquesta, el nou president de PROA considera que es tracta d’una “peça cabdal” en l’activitat als mercats i festivals internacionals.

Un altre dels punts forts de l’agenda de Raimon Masllorens és el suport a l’actual presidència de FAPAE i la intensificació de la col·laboració, amb especial èmfasi en la Llei de mecenatge i en l’obligació d’inversió de les televisions. Quant al Clúster de l’Audiovisual de Catalunya, vol crear una mesa conjunta per tal d’establir una “profunda” col·laboració entre els sectors públic i privat; “redimensionar” el model audiovisual actual, i impulsar instruments que permetin aprofitar les oportunitats que s’obren en el sector audiovisual.

Entre altres objectius del nou president de PROA, també hi ha el de “tancar la sagnia de retallades” en el pressupost que TV3 destina a les produccions externes i recuperar els nivells de participació de 2010; exigir al CAC “equanimitat i independència” en la resolució sobre el còmput d’ingressos de la CCMA; garantir el lideratge, el talent i l’ocupació donant suport a l’impost a les operadores de telecomunicacions per al foment del sector audiovisual; accelerar l’entrada en vigor de les mesures establertes en la comissió mixta administració-sector en matèria d’ajuts directes i incentius fiscals, i crear una Societat de Garantia Recíproca a Catalunya amb l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’Institut Català de Finances.