L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha decidit distingir el periodista Ramon Besa i Camprubí amb la primera edició del Premi d’Honor de l’ACPC. El guardó neix per reconèixer la tasca dels professionals més destacats a la premsa comarcal, dels quals Besa “n’és un dels millors referents al país”, subratlla l’entitat.

El lliurament del Premi d’Honor tindrà lloc el 19 de setembre al Gran Teatre del Liceu, durant la festa que servirà de tret de sortida a la celebració del 40è aniversari de l’ACPC, que compta amb un programa d’actes i activitats que s’allargaran durant tot un any.

Ramon Besa va ser un dels fundadors d’El 9 Nou i actualment és redactor en cap d’esports del diari El País. A més, col·labora amb Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio, i és professor de Periodisme a la Universitat Ramon Llull. Anteriorment havia estat cap d’esports del diari Avui (1979-1986).

La festa del 19 de setembre al Liceu de l’ACPC està pensada com a agraïment a totes les persones que des de fa un segle han fet i fan premsa local i comarcal a Catalunya. El programa del 40è aniversari també inclou una dotzena de jornades que se celebraran al llarg de l’any en diferents comarques catalanes organitzades per publicacions locals associades, entre altres activitats.

Ramon Besa: “El periodisme està perdent l’efecte vocacional”