Sara Sans va assumir el passat dijous la presidència de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La periodista, corresponsal de La Vanguardia, substitueix Ignasi Soler (escollit el 2006 i reelegit fa dos anys), que passa a un segon pla com a vicepresident, precisament el càrrec que fins ara ocupava Sans.

A banda, la setmana passada la demarcació del CPC va lliurar els premis que atorga anualment. Així, Francesc Domènech, director d’NW La Revista de Reus, va rebre la Petxina al Periodista de l’Any, que distingeix el periodista que ha destacat per la seva feina, professionalitat, història d’èxit o exemplaritat.

La Petxina Oberta, que premia la font informativa que per la seva accessibilitat facilita la feina dels mitjans de comunicació, va ser per a Núria Bea, periodista del gabinet de premsa de l’Ajuntament de Tarragona. Per la seva part, la Petxina Tancada a la font informativa que ha dificultat la tasca dels professionals va ser per a Carme Crespo, regidora de Cultura, Patrimoni i Festes de Tarragona.