El passat 25 d’octubre les ràdios van advertir que s’havien cansat d’esperar una resposta de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i que, si continuaven els impediments per deixar-les transmetre els partits des dels camps, anirien als jutjats. RNE ha estat la primera en fer aquest pas.

El passat divendres, l’emissora pública va posar una demanda sobre “protecció de drets fonamentals” contra la patronal dels clubs per, des de l’agost, impedir l’entrada dels seus professionals als estadis a transmetre els partits de futbol i cobrir les rodes de premsa.

“RNE entén que la Lliga vulnera el dret de la ràdio pública a informar gratuïtament i el dret dels ciutadans a ser informats, tal com reconeix la legislació audiovisual espanyola”, assegura l’emissora en un comunicat.

L’advertència de les ràdios va arribar després de proposar a la LFP pagar pels serveis addicionals que se’ls ofereix als estadis (com ara l’entrada, la utilització de cabines i llocs de comentarista i els serveis complementaris annexos als treball dels professionals) i no rebre resposta. Aquesta va arribar després de l’amenaça de recórrer als jutjats: la patronal dels clubs va considerar l’oferta “insuficient”.