El patronat de la Fundació .cat ha nomenat Roger Serra com a nou director general. La decisió ha estat presa per unanimitat després del procés públic de lliure concurrència endegat al novembre. Serra substitueix Francesc Giralt, qui ocupava el càrrec des de febrer de 2018.

Amb la incorporació de Serra, el patronat vol donar continuïtat al mandat de Francesc Giralt, en què l’organització “ha fet un salt endavant, tant qualitatiu com quantitatiu, deixant-la en les millors condicions possibles”, assenyala en un comunicat.

Els objectius de la nova etapa són “continuar mantenint el .cat com el domini cultural més important del món”, a més d’iniciar noves aliances, línies d’activitat i projectes que permetin la Fundació donar suport a la transició digital dels territoris de parla catalana i el seu posicionament com una “comunitat cultural digital activa i pionera al món”.

Roger Serra ha desenvolupat la seva activitat professional entre Europa i Àsia, primer treballant com a professor associat de Relacions Institucionals a la Universitat Autònoma de Barcelona, i després amb tasques de recerca i investigació a la Xina i altres països asiàtics. Els darrers anys, Serra ha centrat la seva activitat en la direcció general d’una empresa de desenvolupament d’aplicacions i pàgines web de la qual n’és cofundador.