La nova directora general de Radiotelevisió Valenciana, Rosa Vidal, ha assumit també la presidència en la primera reunió del consell d’administració, en la qual han pres possessió del càrrec els nous membres ratificats el passat 28 de març. Vidal, que ha argumentat l’assumpció del càrrec per motius d’austeritat (estalviar el salari de la presidència), ha iniciat el seu mandat reduint l’organigrama.

A partir d’ara, de la direcció general es desprenen dues direccions adjuntes: la de Serveis Corporatius (on es concentren les àrees jurídica, de gestió i recursos humans) l’assumeix Beatriz Montes, qui també ha estat nomenada secretària del consell d’administració de RTVV; i la de Mitjans, que recau en Salut Pedrós, fins ara a la subdirecció d’Informatius i Esports.

Esmeralda Velasco, nova subdirectora d’Informatius

Per al càrrec que deixa vacant Pedrós s’ha fitxat Esmeralda Velasco, qui havia treballat a Antena 3 i Onda Cero, i que el primer que ha fet ha estat eliminar del seu blog una entrada crítica amb la “manipulació” a Canal 9. De la direcció adjunta de Mitjans també dependran la subdirecció d’Infraestructures, Xarxes i Equips Tècnics, de la qual s’encarregarà Juan Manuel Roldán, i la subdirecció de Programes, que de moment continua vacant.

A més, hi ha una subdirecció de Ràdio 9 amb caràcter temporal en mans de Nuria Romeral (fins ara directora de l’emissora), que té l’únic encàrrec de traslladar els seus estudis al centre de Burjassot, cosa que es preveu enllestir en tres mesos.

De la direcció general també en dependrà la subdirecció de Comunicació, Màrqueting i Gestió Comercial, per a la qual s’ha nomenat Ignacio Salinas, amb passat vinculat a Libertad Digital.

Tres directius provinents del despatx Broseta

Finalment, de la direcció adjunta de Serveis Corporatius en depenen les subdireccions d’Assessoria Jurídica (Juan Aguado), de Gestió (Jorge Torres) i de Desenvolupament Professional (Concepción Gómez). Aquesta darrera, Rosa Vidal i Beatriz Montes provenen del mateix despatx d’advocats, Broseta.

Segons destaca RTVV, la nova estructura directiva passa de quinze a onze càrrecs (i un d’ells provisional, el de Romeral), fet que implica una reducció de costos en l’organigrama del 33%.