Marc Giró presentarà un ‘late night’ setmanal (foto: RTVE Catalunya).

La programació de RTVE Catalunya presenta algunes novetats en l’inici de 2023 amb quatre propostes d’entreteniment, humor i divulgació: LateXou amb Marc Giró, Mapes mentals, La ruïna i Sexband.

El director de RTVE Catalunya, Oriol Nolis, destaca l’aposta per l’entreteniment i l’humor amb unes propostes “necessàries, valentes, divertides i arriscades”. En una trobada amb els mitjans, Nolis ha remarcat que els programes que es presenten connecten amb un públic molt divers, especialment el jove, i volen “ocupar un espai audiovisual que estava per omplir”.

LateXou amb Marc Giró (ja anunciat al setembre) es presenta com un format clàssic de late night que s’estrenarà el 15 de gener a les 23.35 h a La 1. Cada diumenge, Giró dissertarà sobre la vida amb humor i conversarà amb tres convidats de l’escena cultural i social. L’espai comptarà amb les intervencions de Les Glòries Cabareteres i les actuacions musicals del quartet del programa.

El mateix dia 15, a les 14.45 h a La 2, s’estrenarà Mapes mentals, un programa sobre psicologia i creixement personal presentat per Ana Boadas. La periodista es plantejarà qüestions en l’àmbit de la salut mental, conversarà amb experts i a cada capítol farà un viatge d’aprenentatges vitals.

Una altra novetat és La ruïna, conduït pels còmics Tomàs Fuentes i Ignasi Taltavull, on un convidat reconegut explicarà una “experiència o anècdota vergonyosa”, així com alguns membres del públic assistent. Es tracta de la versió televisiva i en català de La ruina, que té un llarg recorregut en castellà amb format de pòdcast i vídeo en plataformes. El programa s’emetrà els dimarts a les 23 h (encara sense data d’estrena).

Una altra estrena serà Sexband, capitanejat per la Terremoto de Alcorcón, el 22 de gener, a les 14.15 h a La 2. Es tracta d’un programa que abordarà el tema del sexe des d’una visió femenina, amb llibertat i humor. L’espai presentarà històries personals, íntimes i exemplars de persones que viuen la sexualitat des de diferents punts de vista. El programa comptarà amb un videopòdcast on cada setmana un convidat compartirà confidències.