Amb el nou any, RTVE Catalunya iniciarà una nova etapa reorganitzant la programació televisiva en dues franges horàries de matí i tarda, amb nous continguts i afermant l’aposta pel català.

En la franja dels matins es consolida el Cafè d’idees que dirigeix i presenta la periodista Gemma Nierga (de dilluns a divendres, de 8 a 10 h, a La 2 i Ràdio 4), un programa que aposta per la informació i l’anàlisi de l’actualitat.

I per a la tarda, el fins ara espai setmanal Punts de vista, conduït per Tània Sarrias, passa a ser diari (de dilluns a divendres, a les 18 h, a La 2). Amb l’ampliació horària, el programa cultural també incorpora noves seccions i col·laboradors.

Una novetat de la graella és La recepta perduda (diumenges, 13.30 h, La 2), on l’actriu i comunicadora Sílvia Abril recorrerà diverses poblacions catalanes per recuperar receptes tradicionals.

També s’estrenarà Planeta R, un programa sobre sostenibilitat conduït per Martina Klein, que viatjarà per Catalunya per donar a conèixer iniciatives que lluiten per implantar models econòmics, productius i socials més sostenibles amb el medi ambient.

Una altra novetat es trobarà a RTVE Play, FitMés (dilluns, 8 h), conduït per Cesc Escolà, professional del món del fitness que en cada programa convidarà una persona coneguda a una sessió.

La graella dels caps de setmana de La 2 manté l’espai d’entrevistes en profunditat de Noms propis conduït per Anna Cler (dissabtes, 13 h); el programa musical Efecte Collins (dissabtes, 13.30 h), i el programa sobre disseny Helvètica presentat per Flora Saura (diumenges, 14.30 h).

Per la seva part, el programa de debat Obrim fil, amb Xavier Sardà i Ana Boadas, es consolida a La 1 en desconnexió per a Catalunya (dijous, 23.45 h).

Pel que fa als noticiaris, com a presentadors de L’informatiu continuen Laura Mesa els migdies i Rubén Urdiales els caps de setmana, edició que a partir de gener comptarà amb Albert Font com a conductor de la informació esportiva.

Quant a l’informatiu diari El vespre, conduït per Marta Sugrañes, avança una hora la seva emissió (a les 19 h) i passa de La 2 al Canal 24 Horas.

Doblatge en català

Amb el nou any, RTVE Catalunya emetrà El cinema de La 2, que oferirà en el prime time dels dissabtes pel·lícules doblades en català.

L’aposta per la llengua continua amb el doblatge de quatre sèries noves que formaran part del programa divulgatiu Grans documentals; són Hot Spots, Wild Latam, Wild Hunters i Turismo rural por el mundo (dissabtes, 12 h, i diumenges, 15 h). Entre setmana també s’emetrà un capítol diari de Grans documentals.

I amb motiu de la Nit de Reis, el 5 de gener La 2 emetrà quatre episodis dels Lunnis doblats per primera vegada en català amb les veus originals.

Subtítols en català

A partir del 10 de gener, RTVE Catalunya incorporarà de manera progressiva subtítols a la programació en català. “Això permetrà l’accessibilitat dels nostres continguts a aquelles persones amb problemes d’audició”, destaca el mitjà. El servei es podrà activar mitjançant el menú del comandament a distància.

Oriol Nolis: “RTVE Catalunya té una capacitat d’autocrítica que ens fa una televisió més plural, solvent, preparada i rica”