La direcció de RTVE estudia el tancament de Teledeporte, integrar part dels seus continguts a La 2 i crear un canal en streaming a internet dedicat íntegrament a l’esport. Segons la Corporació, el tancament de Teledeporte suposaria una “reducció de costos de programació” i un “estalvi anual substancial en despeses d’emissió”.

Tot i que no es quantifica l’estalvi de la mesura, aquesta forma part d’un pla per reequilibrar la situació financera i patrimonial. Unes noves retallades que continuaran “de forma intensa” els dos propers anys, i amb les quals, sumades a actuacions anteriors, s’espera generar uns estalvis acumulats de 32,4 milions d’euros el 2014 i de 34,9 milions el 2015.

El pla és la compensació a la SEPI després que aquesta hagi acceptat fer una aportació extraordinària de 130 milions d’euros per compensar el dèficit acumulat els darrers exercicis.

Incògnita sobre el futur del segon MUX

El tancament de Teledeporte (i la seva rèplica en alta definició) arriba en ple alliberament de l’espai radioelèctric per al dividend digital i amb la migració dels continguts esportius de grans competicions cap a les plataformes de pagament.

Amb la supressió del canal esportiu, el segon múltiplex de la cadena pública quedaria tan sols amb TVEHD. Això obriria la porta a tancar un dels dos MUX, per a la qual cosa s’hauria de reduir la qualitat de l’oferta o eliminar algun canal estàndard per poder  mantenir l’alta definició.

Més retallades

La Corporació també contempla “continuar aplicant mesures per a la contenció i la racionalització de la despesa en complements variables” en la partida de personal, i assegura que “insistirà” en la reducció de l’estructura directiva i de gestió “en un màxim del 5%” respecte a l’actual, així com “fins a un 16%”dels comandaments operatius.

A més, la direcció també apunta que la contractació temporal es reduirà en un 5% i que s’estudiarà l’aplicació d’un pla de baixes voluntàries incentivades. En aquest sentit, cal recordar que, en el conveni col·lectiu aprovat al novembre, la direcció es comprometia a garantir els llocs de treball fins a finals de 2015, a canvi d’una sèrie de retallades i d’un increment de la flexibilitat laboral.

A banda, la direcció anuncia altres mesures per als propers anys, com la renegociació dels contractes de comunicacions i sistemes, l’optimització d’edificis i la posada en pràctica de mesures d’eficiència energètica.

A banda, la direcció anuncia altres mesures per als propers anys, com la renegociació dels contractes de comunicacions i sistemes, la millora dels serveis de tecnologia a través de la integració de xarxes, l’optimització d’edificis de producció i oficines de la Corporació, i la posada en pràctica de mesures d’eficiència energètica per reduir la factura un 40% en dos anys.

RTVE també contempla mesures d’eficiència en despeses operatives de corresponsalies i centres territorials; despeses inferiors associades a la “possible” venda d’immobles “no necessaris” per desenvolupar la seva activitat; reduccions addicionals en transports i viatges,i un “redimensionament” dels serveis que ofereix la Corporació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram