RTVE, la Fundació Víctimes del Terrorisme i la Universitat Rey Juan Carlos han segellat un conveni de col·laboració amb la finalitat de “promoure el coneixement i la difusió dels principis constitucionals i els valors cívics i de pau, mostrant especial respecte i atenció a la sensibilitat de les víctimes d’actes terroristes”.

En el marc de l’acord, RTVE elaborarà un catàleg audiovisual amb imatges del seu fons documental relacionades amb la “història del terrorisme d’ETA” a l’Estat; la FVT col·laborarà en la recerca i la selecció del material, i la Universitat aportarà al projecte personal acadèmic “expert en l’anàlisi del fenomen terrorista” a Espanya. El catàleg, que s’allotjarà al web de l’ens, tindrà per objecte “mantenir la dignitat i el record de les víctimes que tant han donat per aquest país”, segons Leopoldo González-Echenique.

A més, RTVE col·laborarà amb la Fundació en la realització de programes especials i documentals sobre el col·lectiu de víctimes del terrorisme; posarà el fons documental a la seva disposició per a la consulta i el visionat amb “fins acadèmics i d’investigació”, i es compromet a oferir cobertura i difusió informativa dels esdeveniments que organitzi.

María del Mar Blanco, presidenta de la Fundació, destaca que la iniciativa permetrà oferir “a tots aquells que es vulguin apropar a la veritat i a la justícia de les víctimes” un material “valuós, objectiu i complet” sobre la història audiovisual del terrorisme.