A diferència de les televisions autonòmiques, que estan obligades per llei a no fer dèficit, RTVE preveu tancar l’any amb 105 milions d’euros negatius, segons va anunciar aquest dijous al Senat el president de l’ens, Leopoldo González-Echenique. Aquesta xifra s’hauria generat per un increment de la despesa de 73 milions d’euros (51 dels quals destinats a la graella de TVE), i una disminució dels ingressos de 32 milions.

Al dèficit també hi ha contribuït la disminució de 204 milions en l’aportació del Govern espanyol (deixant el pressupost en 1.000 milions), i el fet que l’ens va estar fins a finals de juny (gairebé un any) sense un president executiu, per la qual cosa el consell d’administració no va poder aprovar els comptes del 2011 ni el pressupostos del 2012 ni, per tant, aplicar la retallada.

Des de que es va eliminar la publicitat de TVE, els números han estat negatius: el 2010, el dèficit va ser de 47 milions, i el 2011, de 30.

Per ara no hi ha ERO

A banda, durant la seva compareixença, Echenique va negar les dades dels sindicats, segons les quals s’estaria tramant un ERO per a 1.800 treballadors i una rebaixa salarial del 25%, ni que s’hagi encarregat un estudi extern de viabilitat. En aquest sentit, el president de RTVE va afirmar que “a dia d’avui” no s’està preparant “de manera directa” un expedient de regulació a l’ens.