El consell d’administració de RTVE ha aprovat per unanimitat els comptes del 2015, que s’han tancat amb unes pèrdues de 37,8 milions d’euros, una xifra finalment més alta que els 33,56 milions negatius previstos a principis de febrer. Amb tot, l’ens públic ha reduït les pèrdues un 71,96% respecte els 134,8 milions registrats el 2014.

La reducció, però, ha estat possible gràcies a què el Ministeri d’Hisenda va permetre una deducció de l’IVA per valor d’uns 70 milions d’euros, de manera que les pèrdues s’haurien situat de nou per sobre dels 100 milions.

El president de RTVE, José Antonio Sánchez, ha argumentat el resultat de 2015 per la “insuficiència” en els ingressos, ja que l’ens ha complert amb la despesa fixada en els Pressupostos Generals de l’Estat. En aquest sentit, ha recordat que la normativa contempla una compensació de l’Estat per pal·liar aquests ingressos inferiors als previstos.

Segons Sánchez, les “disfuncions” de l’actual Llei de finançament de la Corporació “fan dependre els ingressos de RTVE de la interpretació de les operadores de televisió i telecomunicacions”.

De cara al 2016, l’ens espera acabalar l’any “en equilibri, amb unes fonts d’ingressos més sòlides i una situació patrimonial i financera sanejada”. Hi ajudaran els 100 milions d’euros addicionals contemplats en la llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a RTVE.