El passat divendres el ple del Consell va donar el vistiplau al contracte programa 2013-2016 de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) aprovat pel seu consell d’administració a principis de juny. Un dia després, dissabte, ja es feia efectiva una de les mesures que contempla i Nou 2 i Nou 24 es van fusionar en un sol canal (amb el nom del segon), mesura que segons la direcció suposa un estalvi de 2,7 milions d’euros. El nou canal està destinat fonamentalment a informació, cultura i retransmissions esportives i d’esdeveniments.

El contracte programa estableix un sistema de finançament mixt amb una assignació de 68 milions d’euros de despesa de funcionament i 1,5 d’inversió anuals, i recull els objectius generals de la programació, les seves funcions essencials i les línies estratègiques.

El text preveu mesures d’optimització de les instal·lacions de RTVV, entre les quals destaca el trasllat de Ràdio Nou al Centre de Producció de Programes de Burjassot, i contempla la “coordinació i col·laboració” de les redaccions de Canal 9 i Ràdio Nou en els informatius i els esports.

El nou contracte programa estableix un mínim del 70% de la programació en valencià, i un 80% de servei públic, però només els informatius es reserven íntegrament a la producció interna.

Si s’anul·lés l’ERO, el Govern es plantejaria tancar RTVV

Divendres, el vicepresident del Govern valencià, José Ciscar, va assegurar que el tancament e Radiotelevisió Valenciana estaria sobre la taula si el Tribunal Superior de Justícia anul·lés l’expedient de regulació. Segons el també portaveu, l’empresa no tindria capacitat econòmica per fer front a les nòmines si hagués de readmetre als gairebé 1.098 treballadors acomiadats.

El tancament no es plantejaria, en canvi, si passés com a Telemadrid, on el TSJ va qualificar d’improcedents tots els acomiadaments, però no va obligar a la readmissió dels treballadors. Això farà que a la televisió pública madrilenya l’ERO li costi 100 milions més del previst.