Els 48 treballadors expedientats per ocupar en directe el plató dels informatius de Canal 9 no seran sancionats si resulten afectats per l’ERO contra el que van protestar. D’aquesta manera, les 36 persones que estan complint la sanció s’incorporaran al seu lloc fins que es conegui la llista d’acomiadats. Si en resulten afectats, s’arxivaran les sancions, però si continuen a l’empresa aleshores sí l’hauran de complir.

Malgrat no satisfer la demanda dels sindicats, que volien que es retiressin tots els expedients sense excepcions, els representants dels treballadors consideren que es tracta d’un fet positiu. A banda, la direcció de RTVV s’ha compromès a estudiar les mesures necessàries perquè els 10 dies que han estat al carrer no tinguin cap repercussió en el possible còmput de l’atur.

Primers acomiadaments

Aquest divendres es produeix la sortida de 53 treballadors, entre els quals hi ha els que s’hi van apuntar voluntàriament i els que estan en excedència. A més, també s’acomiadarà els interins que ocupen llocs de treballadors en excedència.

Segons informa Intersindical Valenciana, l’ERO a l’ens i la ràdio es preveu que s’executi entre el 10 i el 14 de desembre, mentre que a la televisió la majoria d’acomiadaments es produiran després de Reis.