El consell d’administració de RTVV va aprovar aquest dimecres no acomiadar 186 treballadors inicialment inclosos en l’ERO i que havien de deixar l’empresa a finals d’agost. L’empresa vol prorrogar el contracte dels afectats fins al 31 de desembre per garantir que la ràdio i la televisió públiques puguin emetre al setembre.

A principis de juny, la directora general, Rosa Vidal, va admetre implícitament que l’expedient estava mal dissenyat i que si no es prenien mesures urgents l’1 de setembre mancarien tècnics per poder emetre, fets denunciats pels representants dels treballadors en nombroses ocasions.

A banda, el consell d’administració també va aprovar (amb el vot dels consellers proposats pel PP i l’abstenció de la resta) no acomiadar set treballadors afectats per l’expedient basant-se en “criteris socials”.

Continuarien a RTVV si Treball ho desautoritza

La pròrroga del contracte als 186 treballadors (pràcticament tots tècnics), està condicionada a un informe que l’empresa demanarà a la Inspecció de Treball. Si aquest fos desfavorable, els treballadors quedaran “desafectats” de l’ERO i continuarien a RTVV.

Per a Rafael Xambó, conseller a proposta de Compromís, es demostra que la proposta d’ERO de Pricewaterhouse Coopers era “mediocre” i estava “mal feta”. Segons va assenyalar en declaracions a Efe, la consultora “no tenia ni idea” de què era una televisió i menys pública” en aplicar una “regla de tres” per reduir la plantilla.

El comitè desfer tot el procés

El comitè d’empresa de RTVV considera que la mesura de l’empresa aprofundeix en la “injustícia” de l’ERO i crea un “greuge comparatiu” entre els 186 treballadors afectats i els prop de 800 que ja han estat acomiadats, ja que considera que l’ordre de les sortides va ser una “decisió totalment arbitrària que l’empresa mai ha pogut justificar”.

Per tot plegat, el comitè exigeix a la direcció i a la Generalitat que facin marxa enrere en tot el procés, es torni al punt de partida, es recuperin tots els treballadors acomiadats, i s’elabori un projecte “viable” de ràdio i televisió pública.