El desmantellament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) avança implacablement. El proper mes d’octubre, l’ens reduirà de tres a dos el nombre de cadenes de televisió amb la fusió de Nou Dos i Nou 24, i mantenint Canal 9. Així ho han confirmat fonts de RTVV a Europa Press. El canal Nou Dos va començar les seves emissions l’octubre del 1997, mentre que el canal de 24 hores d’informació ho va fer el febrer del 2009.

Aquesta mesura va en sintonia a l’ERO aprovat el passat 22 d’agost. Tot i que RTVV té fins al 31 d’agost del 2013 per executar els 1.198 acomiadaments, no esperarà tant: es preveu que entre 100 i 200 treballadors siguin acomiadats aquest mes, i entre 800 i 900 el mes d’octubre.

Paral·lelament, la direcció de l’ens ha obert un expedient sancionador a 54 treballadors (13 dels 23 membres del comitè d’empresa) per haver ocupat el plató dels informatius per protestar contra l’ERO que RTVV acabava de fer públic el mateix dia. D’haver-hi sanció, podria consistir en dos mesos de suspensió de feina i sou; en un trasllat forçós o en un acomiadament sense indemnització. Els sindicats creuen que aquesta darrera opció és la que busca la direcció de l’ens.