Alfonso Rus, president de la Diputació. Tal com es preveia, Beovisión ha guanyat el concurs públic per gestionar el servei de comunicació audiovisual televisiva impulsat per Alfonso Rus, president de la Diputació de València. L’adjudicació s’ha realitzat per 2.680.000 euros (sense IVA) per al 2015.

La mesa de contractació ha seleccionat Beovisión per haver presentat l’oferta econòmicament més avantatjosa, únic criteri d’adjudicació segons el plec de clàusules administratives. La seva oferta estava 5.000 euros per sota del preu de licitació, que era de 2.685.000.  

Al concurs públic també s’havia presentat Mediterráneo TV, però des del principi es va donar per fet que l’adjudicació seria per a Beovisión, que al novembre, només uns dies abans de convocar-se el concurs, va rebre el vistiplau del Govern per llogar la llicència de TDT que Las Provincias tenia per a tot el País Valencià, un dels requisits per optar a la licitació.

La Diputació supervisarà els continguts

El projecte de Beovisión, però, encara no ha començat a emetre, tot indica que esperant rebre l’encàrrec del servei televisiu impulsat per Rus.

Segons les condicions del concurs, la TV de Beovisión haurà d’emetre almenys 13 hores diàries de programació, de les quals el 90% haurà de ser en valencià. L’adjudicatària haurà de difondre els continguts aportats per la mateixa Diputació, i completar-los amb informatius i espais que difonguin la cultura, les festes i els esports valencians.

L’ens supramunicipal s’encarregarà de donar el vistiplau definitiu a la graella, la qual se li haurà d’entregar amb 30 dies d’antelació. S’espera que la nova televisió comenci les emissions a mitjan març, dos mesos abans de les eleccions municipals i a la Generalitat valenciana.

Ara la Diputació de València obre un període de 15 dies per publicar el decret de classificació, reunir la documentació necessària de l’adjudicatària i signar el contracte. 

Antecedents de Beovisión

Beovisión pertany al grup Mecomlys, que formava part de la UTE que es va adjudicar els tres paquets del concurs d’externalització de la programació televisiva de Canal 9, frustrada pel seu tancament. Sota el paraigües de Mecomlys també s’aixopluguen Canal 7 TeleValencia, Galaxia TV, Radiosiete o Onda Valencia.

El propietari de Mecomlys, Ángel Raga Payá, també és accionista de l’editora d’El Mundo a València, i va participar en la desapareguda Mediamed, impulsada per José Luis Ulibarri (imputat pel cas Gürtel), que va rebre 13 llicències de TDT local el 2006, anul·lades fa dos anys i escaig pel Tribunal Suprem.