El jurat de la cinquena edició dels Premis IdeaRàdio ha guardonat els projectes Perico que vola, un espai d’humor sobre el RCD Espanyol; La bretxa, un programa de connexió entre generacions, i Artivistes, una proposta de radioteatre.

Els tres projectes guanyadors seran produïts i emesos per SER Catalunya, impulsora d’uns guardons que tenen per objectiu fomentar el talent professional radiofònic.

El jurat destaca que Perico que vola “ha sabut trobar com parlar de l’Espanyol, de manera desacomplexada, i fer que tingui interès més enllà dels propis aficionats del club blanc-i-blau”. El projecte ha estat presentat per Brian Domínguez Duran, Anna Casas Vaqueiro, Héctor Farrés García, Alexandre Pérez Escalona i David Recasens Rull, formats en Periodisme i Comunicació a la Universitat Abat Oliva CEU, la Universitat Internacional de la Rioja i la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Per la seva part, de La bretxa s’ha valorat “l’exercici de connexió entre generacions cada vegada més distants, d’una forma divertida i amb referents molt populars”. Es tracta d’un programa de Javier de la Sotilla Puig, Berta Olivier Cañadell i Manel Riu Puig, estudiants de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.

Finalment, sobre Artivistes el jurat ressalta “la recuperació del gènere del radioteatre per abordar temes que habitualment no estan en el focus dels mitjans, aprofitant per a fer promoció d’actors i actrius”. És un projecte de Meritxell Deulofeu Fusellas, Blai Barber Ramos i Miquel Mas Fiol, també estudiants de Periodisme de la UPF.

A més, el jurat ha concedit mencions especials als projectes #Salva, el vigilant, de Joan Saranova Grimal i David Villarreal Ignacio (Universitat Autònoma de Barcelona); Sense gigues, de Francesc Redondo Fontrodona, Marc Almarcha Granados i Marc Andreu Baqué (Blanquerna) i Fast-cheking en directe, d’Iván Beas Vilas (Universitat de Vic).

En aquesta edició dels guardons s’han inscrit 255 persones i s’han presentat 64 treballs, entre els quals han abundat les propostes amb continguts feministes i intergeneracionals, les ficcions radiofòniques i els formats transmèdia, segons destaca SER Catalunya. Dels projectes presentats, 30 van ser seleccionats finalistes per ser defensats davant el tribunal el 4 de maig a l’Estudi Toresky de Ràdio Barcelona.

El jurat dels cinquens Premis IdeaRàdio estava presidit per Jaume Serra, director de SER Catalunya, i format per Ramon Iglesias (director de continguts), Carles Peña (coordinador de programes), Marta Delcor (responsable de projectes), Sique Rodríguez (cap d’esports), Laia Colomer (redactora d’Aquí, amb Josep Cuní) i Cristina Dalmau (locutora de Cadena Dial).