Som* ha mostrat el seu suport al director general del grup cooperatiu, Oriol Soler Castanys, detingut dimecres per la Guàrdia Civil en el marc de l’operació Volhov. “Estem convençuts de la innocència d’Oriol Soler i instem a respectar la presumpció d’innocència en tot moment”, assenyala en un comunicat.

A més, el grup condemna aquesta nova “operació de detencions injustes i injustificades” contra empresaris, professionals i membres de la societat civil catalana, i advoca per la via “d’un diàleg sincer, sense límits ni condicions, que ajudi a aprofundir en una solució democràtica”.

Arran d’algunes informacions publicades que qüestionen els ajuts rebuts pel grup, des de Som* indiquen que es presenten a les convocatòries de subvencions públiques que consideren en l’àmbit de la cultura, l’edició i la comunicació, la concessió de les quals implica el compliment i la justificació d’una sèrie de criteris.

El grup admet que entre 2016 i 2020 ha rebut 3,2 milions d’euros en subvencions, xifra que representa el 7% dels 46 milions facturats en aquest període. Els 3,2 milions corresponen a subvencions estructurals als mitjans de comunicació per l’edició en català; subvencions per a la creació de continguts editorials i la producció audiovisual (pel·lícules, programes, sèries i documentals), i subvencions per a projectes singulars.

En la missiva, Som* recalca que ni Soler ni el grup “han estat un vehicle per canalitzar aquests ingressos cap a altres projectes diferents pels quals van ser concedits”. En aquest sentit, recalca que es tracta d’una cooperativa que “està auditada, aposta per la transparència i comparteix els comptes amb els seus socis/es treballadors/es periòdicament”.