El presentador d’El debate de La 1, Julio Somoano, ha aconseguit que la seva relació laboral amb TVE es converteixi en indefinida, segons informa el digital Bluper. Amb tot, el Jutjat Social ha desestimat el contracte fix, tal com també reclamava el periodista.

Somoano va denunciar la cadena perquè el seu contracte per obra i servei havia sobrepassat els tres anys, el període màxim permès per Llei.

Julio Somoano es va incorporar com a director dels serveis informatius el juny de 2012 provinent de Telemadrid i amb el rebuig dels professionals de TVE. L’octubre de 2014, va ser substituït per José Antonio Álvarez Gundín, però a Somoano se li va fer un contracte per obra i servei com a presentador d’El debate de La 1. Abans d’arribar als tres anys, TVE va voler rescindir-lo, però l’acomiadament va ser declarat nul, ja que el programa es continuava fent.

Somoano no és l’únic que ha denunciat TVE perquè el seu contracte es converteixi en indefinit. Segons VerTele, també ho han fet José Gilgado, director d’informatius diaris (fitxat l’estiu de 2012 de Telemadrid), i Elena Sánchez, directora adjunta de Los desayunos (contractada el maig de 2015 provinent de l’Ajuntament de Madrid).