El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha decidit suspendre, de moment, la reestructuració de la plantilla de Catalunya Ràdio, tal com tenia previst fer després de la negativa dels treballadors a acceptar la proposta de pla d’ajust.

Aquest dimecres, el president de la CCMA, Enric Marín, va comunicar al comitè d’empresa que l’ens accepta modificar alguns aspectes de la proposta presentada inicialment i que esperarà a saber quin és el nou posicionament de la plantilla de l’emissora abans de procedir als acomiadaments.

Els representants dels treballadors expliquen en un comunicat que, abans, la direcció de la Corporació “va poder constatar” que el preacord de conveni ofert als treballadors de Catalunya Ràdio no era el mateix que el de Televisió de Catalunya, per la qual cosa s’haurien mostrat partidaris d’igualar-lo.

Tots resten a l’espera

Enric Marín va comunicar aquest dimecres al comitè d’empresa que el consell de govern de la CCMA havia acceptat modificar el preacord per introduir dues peticions dels treballadors: un increment del 0,3% per a l’any 2010 i “explicitar la plantilla reconeguda”, que per al comitè inclou treballadors fixos, temporals, mercantils i subcontractats.

A més, Marín va comunicar que, igualment, l’ens havia donat per finalitzat el procés de negociació, motiu pel qual havia instat al director de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu, a què comencés a treballar en el “procediment d’acomiadaments objectius” de l’emissora. Amb tot, el president de la CCMA també assegurava que la seva aplicació “resta a l’espera” de la decisió “definitiva” que puguin prendre els treballadors sobre les modificacions introduïdes en la proposta d’acord.

El problema és que el comitè també diu que resta a l’espera de què li arribi la “proposta definitiva” amb les modificacions per poder traslladar-la a la plantilla perquè la valori de nou.

En un comunicat, el comitè d’empresa ha volgut aclarir que “mai” s’ha negat a negociar amb la direcció una rebaixa del 5% del salari, i que sempre “ha estat obert a parlar”. A més, asseguren que “tot i les pressions” sempre han treballat i treballaran per arribar al final de qualsevol procés negociador com el d’ara. Per això, diuen, han considerat “fer aquest gest” per intentar millorar el preacord de conveni presentat per la direcció de Catalunya Ràdio.