Aquest dijous, el propietari de Canal Català, Nicola Pedrazzoli, va desplaçar-se a Tarragona per informar a la plantilla la seva intenció de tancar la delegació davant les dificultats econòmiques que travessa. D’aquesta manera s’eliminarien els continguts locals i s’emetrien els mateixos espais que a Barcelona fins que amaini la crisi.

Tot i que l’italià va assegurar a El Punt Avui que la decisió no està presa i que la data dependria de les negociacions amb la plantilla i els acords amb els clients, els deu treballadors (n’havien arribat a ser 18) donen per fet el tancament serà a partir del proper dilluns.

Pedrazzoli apunta a CiU

Durant la reunió amb els treballadors, el propietari de Canal Català va justificar la mesura per la davallada publicitària, però en va citar un altre de més pes: va culpar directament a CiU del tancament amb l’argument que, des de principis d’any, totes les institucions públiques governades per la coalició ha retirat el suport econòmic a Canal Català Tarragona, segons informa de fonts de la televisió Tarragona21.com.

A banda, Pedrazzoli hauria mostrat la seva negativa a vendre la cadena a la Xarxa Sanitària Santa Tecla –que fins i tot hauria presentat una oferta– per les seves vinculacions amb CiU, segons informa el digital.

Canal Català Tarragona va néixer fa 16 anys, primer com a Tarraco Visió, més tard amb el nom de Més TV i, finalment amb la marca actual.

El Col·legi i el Sindicat de Periodistes condemnen el tancament

La demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes va condemnar el tancament, assegurant que la decisió “no fa sinó debilitar encara més el sistema de comunicació” del Camp de Tarragona. A més, va fer una crida als periodistes a mobilitzar-se en tant la situació amenaça tant els professionals com a la professió en el seu conjunt. A banda, va fer notar la seva preocupació pel “greu problema social” que implica la desaparició dels mitjans de comunicació.

Per la seva part, el Sindicat de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Tarragona també ha condemnat “vehementment” el tancament del canal. L’organització diu no compartir les explicacions de Nicola Pedrazzoli, assegurant que “intenta lliurar-se de responsabilitats (sobretot de la pèssima gestió) atribuint-les en gran part al partit que governa a Catalunya i a la reducció de publicitat i subvencions públiques”.

El Sindicat lamenta que no s’hagi arribat a una acord per recol·locar alguns dels treballadors, i avisa que voldrà “conèixer la situació econòmica real (deutes a la Seguretat Social…)” de la cadena, “sobretot quan va rebre, no fa gaire, subvencions públiques de més de 150.000 euros”.

Crides de suport a la mesa sectorial

Tant el Col·legi com el Sindicat de Periodistes han fet una crida a la ciutadana perquè recolzi la proposta de mesa sectorial de diàleg (formada per administracions, associacions empresarials, i organitzacions professionals i sindicals) que ha de servir per estudiar, debatre i aportar solucions a la situació que travessen els mitjans públics i privats.