La setmana passada es van donar a conèixer dues sentències del Tribunal Suprem (TS) que condemnava a Telecinco a indemnitzar amb 360.000 euros la tenista Anna Kournikova i el cantant Enrique Iglesias, i amb 180.000 el matrimoni Aznar, a causa d’informacions difoses pel ja desaparegut programa Aquí hay tomate.

Ara el torn és per altres programes de la cadena, tot i que les dues sentències emeses no han obtingut el mateix resultat. Per un costat, el Suprem ha condemnat Telecinco a indemnitzar la cantant Isabel Pantoja i la seva filla amb 310.000 euros en considerar que les informacions referents a “suposades irregularitat” en l’adopció de la menor, emeses pels programes Salsa rosa i A tu lado al gener del 2004, vulneraven el seu dret a la intimitat, ja que no havien estat prou contrastades. D’aquesta manera, el TS confirma una sentència de gener del 2009 en aquest mateix sentit.

Per altra banda, el Tribunal Suprem ha donat la raó a Telecinco en el litigi que manté amb l’actual president d’Astúries, Francisco Álvarez Cascos. En aquest cas, la causa és per l’emissió, al gener del 2004, de les imatges del polític amb la seva parella i actual dona, María Porto, al programa Salsa rosa. Cascos va denunciar els fets per considerar que atemptava contra el seu dret a l’honor, la intimitat i la imatge.

Però el TS creu que les imatges tenen cabuda dins l’interès públic i el dret a la informació per la projecció política de l’exvicepresident del Govern amb Aznar. A més, el Suprem argumenta que la majoria d’imatges eren de llocs públics, com terrasses i platges, tot i que es captessin amb teleobjectiu.