La cobertura mediàtica del cas de violència masclista en què el periodista Alfons Quintà va assassinar la parella, Victòria Bertran, i després es va suicidar, ha generat moltes crítiques. Davant d’aquesta situació, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha convidat professionals i mitjans a reflexionar sobre quin periodisme es fa, i ha demanat tractar “correctament” la violència masclista.

En un comunicat, el CPC reitera el seu compromís contra aquesta xacra social i recomana fer-li front a través del periodisme seguint “de manera escrupulosa” el Codi Deontòlogic i les recomanacions específiques que s’han elaborat en la matèria des de diferents col·lectius i institucions.

En aquest sentit, esmenta especialment les Recomanacions per al tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació de 2009, que van actualitzar les que s’havien fet cinc anys abans després d’una sèrie de treballs previs realitzats amb participació de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, el Consell de la Informació de Catalunya i el mateix Col·legi de Periodistes, entre d’altres.