El director del Polònia, Toni Soler, ha defensat el gag del programa que tant PP com Ciutadans han acusat de banalitzar el nazisme. “Havia vist el text i ens vam assegurar que no hi hagués cap frase o paraula amb la qual es pogués vincular Rajoy amb la ideologia nazi. I, evidentment, visualment tampoc hi havia cap referència al Tercer Reich”, ha explicat a El món a RAC1. “Era paròdia d’una pel·lícula molt parodiada. S’ha fet més de 2.000 vegades al YouTube”, ha remarcat.

Soler també ha recordat que el recurs de recrear escenes de pel·lícules és habitual al programa, i ha posat com a exemple la paròdia d’El gran dictador realitzada l’abril de 2012, també protagonitzada per Mariano Rajoy. “Va passar desapercebuda, com és habitual, com passa sempre”, ha remarcat. Si ara no ho fa, segons ell, es deu “a l’efervescència del moment, no pas al contingut de l’esquetx”.

Toni Soler també ha admès estar una “mica sorprès” per la polseguera aixecada. “Ni el PP ni els altres partits de l’arc parlamentari català acostumen a tenir aquesta mena de reaccions contra els continguts del Polònia. Sempre estic molt agraït per la capacitat d’encaix dels partits catalans amb les paròdies del programa i no m’agrada que passi això, evidentment”, ha dit en el programa conduït per Jordi Basté.

Segons el director de Polònia, que porta nou anys en antena, el rebombori generat ara està relacionat amb el debat polític català. “El que està passant amb aquest esquetx té molt a veure amb aquest estat de nervis tan estès en la política catalana i en la necessitat que alguns tenen de girar els focus de l’actualitat cap a una banda o altra segons els convingui. Em sembla que l’episodi no té més importància”, ha reblat.

TV3 també rebutja les acusacions

Aquest dimarts, des de TV3 ja es va defensar el programa remarcant que en l’esquetx de la discòrdia no es parlava de res que tingués relació amb el nazisme, ni tampoc hi apareixien signes o símbols que es poguessin identificar amb aquesta ideologia.

En declaracions a Efe, fonts de la cadena van assegurar que el gag s’havia “tret de context”. A més, es remarcava que es tracta d’un programa d’humor i sàtira política “crític” amb totes les opcions polítiques.