L’absorció d’ABC Punto Radio per part de la Cope farà que la gran majoria dels 160 treballadors de la primera siguin acomiadats aquest gener. Un grup d’afectats, però, no es resigna a quedar-se al carrer i està treballant en un projecte cooperatiu per mantenir l’emissora online i aprofitar l’audiència que havia acumulat al llarg dels anys.

De moment, els treballadors, aplegats sota el nom de SOSPuntoRadio, estan reclutant adhesions i demanen via Twitter que s’aportin idees per tal que l’emissora pugui emetre a través d’internet.

Abandonats, maltractats i humiliats

El passat 20 de desembre, després de fer-se pública la desaparició de Punto Radio, la plantilla va emetre un comunicat on rebutjava l’operació: “Els treballadors no som els culpables de la pèssima gestió portada a terme pels directius d’aquesta casa. En tot aquest temps no s’ha parlat en cap moment de les indemnitzacions milionàries i els contractes blindats dels comunicadors front a les nòmines precàries i escassos mitjans”, deia.

En la nota, els treballadors també asseguraven tenir un sentiment “d’abandonament, maltractament i humiliació”, i acusaven Vocento de “comportament negligent” i “aliè” als valors que diu representar.