El passat divendres al vespre, Televisió de Manresa es va acomiadar de la seva audiència després de 12 anys i mig en antena, primer en analògic i després a través de la TDT. El seu lloc al canal 49, però, l’ocuparà properament Televisió de Berguedà. El canvi es produeix després que Regió 7 hagi venut la llicència per on emetia la televisió local manresana a una empresa creada al 50% per Manel Medina (TV Berguedà) i Ferran Debant (Grup Taelus-Canal Taronja). L’operació implica l’acomiadament de tres dels quatre treballadors de TV Manresa.

TV Berguedà, que des d’aquest dimarts ja anuncia la seva arribada amb el seu logotip en pantalla, ara resta a l’espera dels treballs tècnics d’Abertis per poder arrencar les emissions, les quals es preveuen iniciar aquest mateix juliol, segons explica a Comunicació 21 el seu director, Manel Medina.

TV Berguedà emet des de fa quatre anys sense llicència ocupant el canal 37 de la TDT amb el suport de l’Ajuntament de Berga, que en va avalar el seu manteniment mentre s’intentava trobar una solució a la seva situació, ja que les tres televisions existents a la demarcació eren del Bages. Finalment, la sortida ha estat la compra de la llicència de la cadena manresana.

En la nova etapa, TV Berguedà (amb més de 20 anys de bagatge amb altres denominacions) ampliarà el seu àmbit de cobertura al Bages i el Solsonès, amb la qual cosa incorporarà continguts d’aquestes comarques.

El mapa de la televisió local a la Catalunya Central va quedar configurat per un canal públic (el Consorci es va dissoldre el 2013 sense haver arribat a emetre), i tres de privats: Canal Taronja, TLB i TV Manresa, que ara serà substituït per TV Berguedà.