El director de TV3, Vicent Sanchis, ha anunciat que la cadena presentarà “diferents querelles” contra Albert Rivera per “calúmnies, injúries i incitació a l’odi”. D’aquesta manera es defensarà de l’afirmació del líder de Ciutadans, que durant una entrevista recent al programa El hormiguero d’Antena 3 va assegurar que a TV3 s’havia qualificat de “puta” a Inés Arrimadas.

“Quan un polític diu i recalca que TV3 ha dit ‘puta’ a Inés Arrimadas està mentint. I quan a aquest líder polític se l’adverteix una vegada i una altra i no rectifica, davant d’això no hi ha més que la defensa legal” ha argumentat Sanchis en la comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

“Ens veurem als tribunals”

En la mateixa sessió, el diputat del PSC David Pérez ho ha considerat una “barbaritat” i ha reclamat a la vicepresidenta de la CCMA que no es destinin recursos a “despeses supèrflues” per denunciar “polítics que critiquen TV3”. Núria Llorach ha respost que “la crítica s’accepta, però les mentides s’han de defensar”.

“Benvinguts a l’Estat de dret, ens veurem als tribunals”, ha reptat a Llorach el diputat de Cs Nacho Martín Blanco. “Ja veurem qui té la raó”, ha afegit abans d’acusar TV3 de mentir cada dia.

Aquesta setmana, el consell professional de TV3 va negar que s’hagués dit “puta” a Arrimadas, va demanar a Rivera que rectifiqués, i va reclamar a la direcció que activés “els mecanismes legals de defensa de la integritat de la cadena”. L’òrgan entén que l’afirmació del líder de Cs “lesiona” TV3 i la seva plantilla.

“Defensem el dret a la llibertat d’expressió, i la necessitat i la conveniència que els mitjans de comunicació públics estiguem sotmesos a la crítica de la ciutadania i els representants polítics. Sigui com sigui de virulenta. Sigui com sigui d’interessada. Però arribar a la mentida ens sembla una actitud deshonrosa i injustificable”, assenyalava el consell professional en un comunicat.

Rivera insisteix

La reacció d’Albert Rivera ha arribat en forma de desafiant vídeo-piulada. Lluny de rectificar, ha insistit en què “un presentador de TV3 va insultar Inés Arrimadas”, entre altres acusacions.

A més, Rivera etziba a Vicent Sanchis que “resi perquè segueixi [Pedro] Sánchez, perquè si jo soc president, si vostè segueix insultant al poble espanyol no rebran ni un euro de diners públics”. Finalment, el líder de Cs també repta el director de TV3 a un “cara a cara”.