Dels 22 guardons lliurats en la cinquena edició dels Premis Gaudí, 15 han estat per a 8 pel·lícules que comptaven amb la participació de Televisió de Catalunya (d’un total de 10 premiades). I és que la cadena pública ha coproduït o col·laborat en 20 dels 30 films que comptaven amb nominacions.

De les pel·lícules coproduïdes per TV3, Els nens salvatges, de Patricia Ferreira, s’ha endut el Gaudí al millor actor protagonista (per a Àlex Monner); El bosc, d’Óscar Aibar, a l’actriu protagonista (Maria Molins); The Pelayos, d’Eduard Cortés, a la direcció de producció (Eduard Vallès); Jordi Dauder, la revolució pendent, d’Antoni Verdaguer, al millor documental, i Tornarem, de Felip Solé, a la pel·lícula per a televisió.

Quant als films amb col·laboració de TV3, Blancaneu, de Pablo Berger, ha guanyat quatre Gaudí: a la millor pel·lícula en llengua catalana; a la direcció artística (Alain Bainée); a la música original (Alfonso de Vilallonga), i al vestuari (Paco Delgado).

El mateix nombre de guardons s’ha endut Una pistola en cada mano, de Cesc Gay: el Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana; al millor guió (Tomàs Aragay i Cesc Gay); a l’actor secundari (Eduard Fernández), i a l’actriu secundària (Candela Peña).

Finalment, també amb col·laboració de TVC, Les aventures de Tadeu Jones, d’Enrique Gato, ha guanyat els premis a la millor pel·lícula d’animació i als millors efectes especials (José María Aragonés).

Tots els guanyadors dels cinquens Premis Gaudí