Foto: Maria Cerezuela

La transformació iniciada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ara sota la marca 3Cat, continua en la nova temporada amb una programació amb diverses novetats, algunes de les quals ja havíem avançat, i amb vocació multiplataforma.

Aquest curs, 3Cat es presenta com la “fàbrica de continguts” de TV3 i Catràdio (la nova denominació adoptada per l’emissora), amb la mirada posada cap al futur amb la nova plataforma OTT que llançarà aquest setembre.

Les noves programacions de la televisió i la ràdio públiques s’han presentat aquest dijous en un acte a les instal·lacions de Sant Joan Despí sota el lema Comencem!

La presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha reconegut que aquesta “és una temporada clau, un gran repte” per “reconnectar amb l’audiència sent més líders amb la informació i l’entreteniment”. Romà també ha fet un agraïment als professionals de la Corpo: “L’estiu és un temps de descans, hi ha molts professionals que han fet possible que avui siguem aquí”.

Foto: Maria Cerezuela

La graella de TV3 busca conservar el lideratge

El director de TV3, Sigfrid Gras, ha assegurat que “la competència s’ha renovat molt, però tenim una aposta suficientment forta per seguir guanyant. El lideratge de TV3 no el podem perdre de cap manera”. Sobre la reformulació de la tarda, Gras ha dit que “hem optat per transformar-la i fragmentar-la, feia falta aquests canvis”.

Les principals novetats de TV3 es troben en el prime time. Una d’elles és el retorn d’Albert Om (que no presentava un programa a la cadena des de la temporada 2014-2015) amb Una altra història, un programa participatiu que es proposa trobar 100 objectes quotidians per explicar la història de Catalunya dels últims 100 anys.

Un altre retorn serà el del divulgador musical Ramon Gener, que conduirà Això no és una cançó, un programa d’entreteniment familiar que es planteja descobrir els secrets que hi ha darrere de temes musicals icònics que han marcat pares i fills.

Aquesta tardor, TV3 estrenarà El tros, un format entre el concurs i el reality presentat per Anna Simon on deu ‘ruralites’ competiran per ser el millor pagès o pagesa formant parella amb deu urbanites.

Per la seva part, Àngel Llàcer tornarà amb el talent xou La Puntual, que segueix el format iniciat amb El llop. En aquesta ocasió, es mostrarà des de zero la preparació de l’obra de teatre L’auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol amb una companyia amateur creada per a l’ocasió.

TV3 també estrenarà la sèrie documental El forense, conduïda per Manel Alías. El forense Narcís Bardalet compartirà els seus coneixements amb el periodista per “conèixer la mort i entendre el sentit de la vida”.

Una altra novetat la protagonitza el concurs Atrapa’m si pots, que en la seva sisena temporada passa a emetre’s de dilluns a divendres abans del Telenotícies vespre. El cap de setmana, l’espai presentat per Llucià Ferrer es mantindrà amb els millors moments.

Aquesta temporada, el prime time de la televisió pública també emetrà noves entregues de programes d’èxit com El foraster i Joc de cartes.

Pel que fa al day time, s’hi mantenen Tot es mou, Cuines, la sèrie Com si fos ahir, Planta baixa (que redueix la durada per davant i darrere) i l’Està passant, mentre que els dissabtes a la nit repeteix el Col·lapse de Ricard Ustrell.

En graella també continuen programes consolidats de llarg recorregut com Polònia, APM?, 30 minuts, Sense ficció o Zona zàping.

Pel que fa a les sèries de ficció de producció pròpia, TV3 estrenarà Això no és Suècia, Els hereus de la Terra, Jo mai mai, Vintage i La mirada de la Fiona.

Foto: Maria Cerezuela

Catràdio es rejoveneix

En la presentació de la temporada, el director de Catràdio, Jordi Borda, ha subratllat que “transformem i rejovenim la graella”. A més, ha destacat l’aposta renovada en els informatius amb els retorns de Ricard Ustrell (matins), Òscar Fernández (migdia) i el debut de Manel Alías (vespre).

Així doncs, la programació de l’emissora presenta nombroses novetats. D’entrada, El matí de Catalunya Ràdio inicia nova etapa sota la direcció d’Ustrell. Amb el canvi, el programa insígnia de la ràdio pública també incorpora noves col·laboracions i seccions.

A més, Catràdio estrena Que no surti d’aquí (de 13 a 1 4 h, en substitució del Popap), un programa d’entreteniment amb Roger Carandell, Juliana Canet i Marta Montaner, fins la temporada passada a l’XL, que d’aquesta manera canvien de franja.

Per la seva part, Les dones i els dies, presentat per Montse Virgili, passa d’una periodicitat setmanal a diària (de 23 a 24 h), amb la voluntat d’oferir una mirada més àmplia, tot mantenint el feminisme com a eix vertebrador.

Pel que fa als informatius de Catràdio, Òscar Fernández torna a conduir el Catalunya migdia, mentre que Manel Alías assumeix el Catalunya nit.

Per la seva part, Kílian Sebrià, que va presentar l’informatiu nocturn durant 21 temporades, recupera el programa Sense fronteres, que ja es va emetre durant onze temporades (1998-2007).

La graella diària pública manté programes consolidats com La tarda de Catalunya Ràdio, Tot costa, El búnquer i La nit dels ignorants 3.0, i la dels caps de setmana El suplement i Tot gira, a més de les retransmissions del Barça de La TdT, entre d’altres.

TV3 i Catalunya Ràdio perdran la identitat pròpia i conviuran sota la marca única 3Cat
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram