La direcció de Televisió de Catalunya ha escollit entre els professionals de la casa els nous corresponsals per als Pirineus i les Terres de l’Ebre, després que anunciés la rescissió dels contractes amb les productores i els col·laboradors que encara se n’ocupen.

En concret, la periodista Anna Figuera i l’operador d’imatge Saül Grau seran destinats a la Seu d’Urgell, mentre que el periodista Víctor Sorribes i el càmera Martí Mestres aniran a Tortosa. La tria s’ha fet després d’un procés al qual s’havien presentat 11 voluntaris.

En ambdós casos, les corresponsalies quedaran instal·lades de forma permanent i s’ubicaran en locals cedits per la Generalitat, mesura que s’emmarca en les “polítiques de contenció de la despesa” de TVC.

Sense tenir en compte la normativa

El Sindicat de Periodistes de Catalunya no està molt d’acord amb el “peculiar mètode” d’elecció de voluntaris per a les delegacions citades: “Sense el concurs de trasllat previst al Conveni, que requereix la participació del comitè d’empresa, i contra tota normativa”.

A més, l’organització denuncia que s’han admès com a candidats en un procés de mobilitat geogràfica treballadors no fixos, “a un dels quals s’ha adjudicat, sense transparència i sense conèixer els criteris, la corresponsalia dels Pirineus”. És el cas d’Anna Figuera, que va entrar a treballar a Els matins amb contracte per obra i servei, sense concurs, i que ara passa a ser corresponsal de la cadena.

Aquest dimecres, el comitè ha convocat una nova aturada parcial d’11 a 13.30 h per protestar contra les retallades i en previsió a un possible ERO a la CCMA.