TV3 presenta sis nous programes per a la graella estiuenca on predomina l’humor i l’entreteniment, a més de noves temporades d’espais que han donat bons resultats. La campanya d’estiu de la cadena pública porta el lema d’Un estiu rodó.

Entre les novetats hi ha dues propostes de les cinc seleccionades en la primera convocatòria de projectes innovadors per a la programació del canal 33. Un és el programa d’humor Lokus Day, amb esquetxos protagonitzats pels actors Xavier Bertran, Cesc Casanovas, Beatriu Castelló i Emma Bassas.

L’altre és Coolhunters, conduït per Serapi Soler i Patrick Urbano, que recorrerà Catalunya per esbrinar en clau d’humor què hi ha darrere d’algunes tendències.

Tres de les novetats sorgeixen de l’àrea de nous formats de TV3. Un és Manual de supervivència, un docushow on vuit catalans de diferents procedències radiografien Catalunya en un exercici humorístic bidireccional.

Pròxima estació és una docusèrie de cinc episodis que mostra l’univers dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (coincidint amb el seu 40è aniversari) de la mà del fotògraf Enric Lucena.

El tercer nou espai de l’àrea de nous formats és Tot anirà bé, una sèrie barreja de realitat i ficció en clau de comèdia que mostra el recorregut vital del còmic i guionista Oriol Parreño.

La darrera estrena de la graella d’estiu de TV3 és Globus sonda, un programa d’entrevistes personals realitzades per Francesc Mauri recorrent diverses zones de Catalunya en globus.

A més, la cadena comptarà amb noves temporades de programes com Joc de cartes estiu, Res és impossible, This is art, Quan s’apaguen els llums, Origen Catalunya, No Tenim Vergonya i El divan.