La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha resolt la convocatòria de projectes innovadors per a la programació del canal 33. Les cinc propostes serialitzables escollides, són: Correspondències (sobre dones i creadores), presentada per Goroka; DIY (Do it Yourself) (cultura i xarxes socials), de Carmel; Cool hunters (territori i tendències), de Patrick Urbano; Bàlsam (música entre col·lectius), de Marta Ferrer i Maria Nova; i Per què volen els avions (divulgació en diferència), de La Kaseta.

La convocatòria es va obrir al setembre a la recerca de nous talents i formats originals de continguts de cara a complementar i impulsar la programació del 33, el canal dedicat a la descoberta, el coneixement, la innovació, el debat d’idees i la projecció de la cultura.

Així doncs, la iniciativa buscava propostes innovadores com a finestra per als creadors joves, projectes singulars que no encaixarien en l’àmbit televisiu generalista convencional, i s’adreçava principalment a professionals independents, nous creadors, titulats en comunicació audiovisual i productores.

La convocatòria va superar les expectatives, amb 300 projectes rebuts, dels quals els responsables de continguts de Televisió de Catalunya en van seleccionar 25, que van participar en les sessions de pitching celebrades els dies 24 i 25 de gener. Dels 25 projectes s’han escollit els cinc esmentats per ser produïts.