La direcció de Televisió de Catalunya ha decidit la no continuïtat del programa Àgora de cara a la propera temporada amb l’argument que ha cobert una etapa i cal renovar la graella. El programa d’anàlisi i debat s’acomiadarà de l’audiència el 8 de juliol després de 14 temporades, les últimes quatre dirigides per Xavier Bosch.

De moment, TV3 no prepara un espai de característiques similars que ocupi el seu lloc en la nova programació. Cal recordar que, l’abril de l’any passat, Televisió de Catalunya ja va prescindir del programa de debat ciutadà Banda ampla amb l’argument que era una coproducció, el qual no ha tingut un substitut.

L’Àgora va començar a emetre el 1999 al canal 33. En els inicis el presentador va ser Josep Puigbó, que el febrer 2002 va marxar a TVE i va ser substituït per Ramon Rovira, qui el va dirigir durant una mica més de cinc temporades, fins que també va deixar la cadena. Després va ser el torn de Xavi Coral, que el va presentar durant dos anys (2007-2009). Amb Xavier Bosch, el programa va fer el salt a TV3.

Alta valoració de l’audiència

Àgora és un dels espais més ben valorats pels espectadors: segons el panel de l’empresa GfK, al maig, el programa va obtenir una puntuació de 8,7 de valoració qualitativa, la més alta en un espai de TV3, que té un promig de 8 punts. En el global de TVC, el programa de Bosch només és superat per espais del 33: 60 minuts (9,2), Quèquicom (9,1), Singulars (8,9) i Òpera en texans (8,8).