TV3 hostatjarà la programació virtual de la 13a edició del Festival Internacional de Cinema en Català, FIC-CAT, que se celebra del 5 al 13 de juny a Roda de Berà. Aquesta és la principal novetat del certamen, que l’any passat es va suspendre per la pandèmia, i aquest aposta per un format híbrid.

El FIC-CAT ha programat 92 títols (entre llargmetratges, documentals, curts i videoclips), dels quals una seixantena estaran disponibles al TV3alacarta, on el festival tindrà un espai propi. Una fórmula que l’organització es planteja mantenir en futures edicions.

El director del festival, Antonio Barrero, assenyala que els visionats a través de la plataforma de TV3 “ens permetrà arribar a un públic nou, divers i ampli, i ens oferirà la possibilitat d’obrir-nos noves finestres”. A més, ha subratllat que les projeccions en línia “han vingut per quedar-se”, no només al FIC-CAT, sinó també a la resta de certàmens.

“Tenim una sèrie d’objectius comuns, com són reactivar la cultura, incentivar la indústria audiovisual del país i donar la màxima visibilitat al cinema que es produeix en català, que per desgràcia no és gaire”, ha apuntat en roda de premsa el director de TV3, Vicent Sanchis.

En aquesta edició, TV3 i Catalunya Ràdio tornen a ser els mitjans oficials del FIC-CAT. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Associació FIC-CAT Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada col·laboren en la difusió del certamen des de 2017.