Després que vuit pel·lícules amb participació de TV3 guanyessin 15 Premis Gaudí, ara quatre films més s’han endut el mateix nombre d’estatuetes en la 27a edició dels Premis Goya.

De les pel·lícules nominades, la televisió pública participava en dos com a coproductora (Els nens salvatges, de Patricia Ferreira, i El cuerpo, d’Oriol Paulo) i en quatre com a col·laboradora (Blancaneu, de Pablo Berger; Una pistola en cada mano, de Cesc Gay, Les aventures de Tadeu Jones, d’Enrique Gato, i El muerto y ser feliz, de Javier Rebollo).

Precisament, les quatre darreres són les que s’han endut alguna estatueta. Destaca Blancaneu, la gran triomfadora dels Goya, que va guanyar deu dels 18 premis a què optava: millor pel·lícula, guió original, actriu protagonista, actriu revelació, direcció de fotografia, direcció artística, música original, cançó original, disseny de vestuari i maquillatge i perruqueria.

Per la seva part, Les aventures de Tadeu Jones va endur-se tres dels cinc Goya als que estava nominada (millor pel·lícula d’animació, millor director novell i millor guió adaptat); mentre que Una pistola mano i El muerto ser feliz van guanyar l’únic premi al que optaven (millor actriu de repartiment i millor actor protagonista, respectivament).