La direcció dels serveis informatius de TVE ha decidit contractar onze professionals per fer front al “dens any electoral”. De les incorporacions, cinc provenen d’Intereconomía. La mesura ha revoltat de nou la majoria de la plantilla, que ha tornat a denunciar la creació d’una redacció paral·lela i ha acusat la direcció fitxar professionals afins al PP al mateix temps que es releguen treballadors de la casa.

Tan bon punt han conegut la contractació de personal extern, uns 200 treballadors dels serveis informatius de TVE s’han reunit a la redacció on han protestat per la mesura; una reunió ha acabat amb un minut de silenci donant l’esquena a la “redacció paral·lela”.  

Per la seva part, la direcció de TVE justifica la incorporació d’onze professionals perquè la celebració de cinc convocatòries electorals aquest 2015 suposarà “un gran esforç personal i tecnològic”, el qual remarca que “s’ha de fer al mateix temps que es garanteix la cobertura informativa de la resta de l’actualitat”.

Periodistes amb una “acreditada trajectòria professional”

L’empresa argumenta que els processos electorals  requeriran un “esforç important” en la secció de nacional, que s’haurà de reforçar des d’altres àrees, cosa que “provocarà disfuncions en una redacció ja molt ajustada”. En aquest sentit, apunta que el passat Nadal hi va haver “importants problemes” per cobrir els informatius diaris.

De les onze incorporacions, set ho fan com a interins i quatre com a eventuals. Segons la direcció, quatre dels fitxatges surten del banc de dades de la cadena, i la resta obeeix “al criteri de periodistes amb una acreditada trajectòria professional i amb contrastada experiència perquè el resultat i la qualitat dels informatius no es ressentin”.

Finalment, la direcció recorda que RTVE ha fet un esforç de contenció de plantilla en els darrers any, i que l’ens té una plantilla inferior a l’autoritzada pel pla plurianual 2013-2016 en 108 persones. Des de l’1 de gener de 2012, la plantilla s’ha reduït en 249 treballadors.